Avdelare

17-03-21

Ingrid Bonde ny ledamot
i Kollegiet

Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden har utsett Ingrid Bonde till ny ledamot i Kollegiet för svensk bolagsstyrning. Ingrid Bonde efterträder Ulla Litzén, som har avböjt omval.

Övriga ledamöter i Kollegiet är Arne Karlsson (ordförande), Eva Hägg (vice ordförande), Peter Clemedtson, Göran Espelund, Per Lekvall, Annika Lundius, Marianne Nilsson, Olle Nordström, Lena Olving, Lars Thalén, Andreas Gustafsson (adjungerad), samt Kollegiets verkställande ledamot, Björn Kristiansson.

”Vi är mycket glada att kunna presentera Ingrid Bonde som ny ledamot i Kollegiet. Ingrid Bonde har gjort betydande insatser inom såväl det privata näringslivet som statliga företag och rättsvårdande myndigheter och det är inspirerande att hon också väljer att bidra till självregleringen på den svenska aktiemarknaden på detta sätt. Vi vill även tacka Ulla Litzén som med sitt engagemang och kunnande i hög grad har bidragit till utvecklingen av den svenska självregleringen”, säger Patrik Tigerschiöld, valberedningens ordförande.

 Läs hela pressmeddelandet här.